Kladdkakemuffins med lavendelsmak

Serverar: 10 portioner

Choklad och lavendel är en ljuvlig kombination. Dessa muffins tar den traditionella kladdkakan till helt nya nivåer.

Ingredienser

  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 msk färsk lavendel
  • 1½ dl socker
  • ½ dl muscovadosocker
  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • ½ dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g mörk choklad, 70 %
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda vaniljsocker, socker, muscovadosocker och ägg, vispa tills smeten är vit och pösig. Smält smör och blanda i smeten tillsammans med olja och sirap.
    3. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd i dem i smeten. Spara en bit choklad till garnering, smält resten över ett vattenbad och blanda i smeten.
    4. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet till 2/3. Grädda i ugnen i ungefär 12 minuter. Låt svalna.
    5. Garnera muffinsen med en klick grädde och riven mörk choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben