Kladdkakemuffins

Serverar: 12 portioner

yummi

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 9 dl socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 dl kakao
  • 300 g smält smör
  • Glasyr
  • 200 g margarin
  • 8 msk socker
  • 4 tsk mjöl
  • 8 tsk kakao
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Rör ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Klicka ner i muffinsformarna! Gräddas i 15 min i 160°C.
    2. Blanda glasyrens ingredienser. Koka i 3 min, rör hela tiden. Fyll en msk glasyr i varje färdiggräddad muffinsform. Pudra över florsocker när de svalnat. Sätt in i frysen en stund före servering.
    3. Obs. Man kan med fördel minska sockermängden då de är väl söta annars.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    deniz_dalgici 14 mars 2010

    Detta recept får högsta betyg av mig!! Glasyren blev jättego!! Det enda jag ändrade på var i själva huvudreceptet, istället för 6 ägg tog jag 4 st och sockret lät väldigt mkt så jag nöjde mig med 6 dl vilket var tillräckligt, blev sött ändå :) så jag kan tänka mig hur extra sött det skulle bli med 9 dl :) Mums!!

    israiso 3 juli 2013

    Mmmmmmm så gott!!!!!!! tack så mkt för denna supergoda recept!!!! Tack också för tips på att minska på socker- och äggmängden. En klar femma!!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben