Marängglasstårta med hallon och chokladsmak

Serverar: 10-12 portioner

Går att göra långt i förväg vid bjudning. Glutenfri

Ingredienser

  • Bottnar
  • 8 äggvitor
  • 3,5 dl socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 tsk vanlijsocker
  • 2 tsk vinäger
  • Glass
  • 8 äggulor
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk kakao
  • 200 g hallon
  • Garnering: Hallon, citronmeliss
  • UGN 150 grader
  • Instruktioner

    1. Bottnar: Dela äggen, spar gulorna. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner det i äggviteskummet. Rör till sist ner vinägern.
    2. Rita bakplåtspapper 2 cirklar med samma diameter som den form glassen ska frysa i ca 27 cm. Formen ska ha avtagbar kant. Bred ut smeten jämnt i cirklarna.
    3. Grädda bottnarn i nedre delen av ugnen tills de är gyllene och torra ca 1 tim.
    4. Gör glassen. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Vispa grädden för sig och blanda ner den i äggulesmeten. Tillsätt vaniljsockret. Häll hälften av smeten i en annan bunke. Smaksätt den ena smeten med kakao och den andra med hallon.
    5. Lägg i en marängbotten i formen och häll över kakaosmeten. Frys tills den stelnat något, ca 15 min. Lägg på den andra botten och häll hallonsmeten över. Frys tårtan minst 4 h.
    6. Garnera innan servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben