Aubergineburgare

Serverar: 4 portioner

En skiva aubergine ger extra färg och en grekisk känsla. Den medelhavsinspirerade smaken förstärks av den svala yoghurtsåsen med fetaost.

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk smör
  • Burgare
  • 300-400 g köttfärs
  • 1 stor aubergine, ca 350 g
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong och rör i couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan i cirka 6 minuter. Rör ner smör.
    2. Forma färsen till 4 hamburgare. Skär aubergine i 8 skivor, ca 1 cm tjocka.
    3. Stek burgare och aubergine i smör i två stekpannor. Krydda med salt och peppar.
    4. Mosa osten och blanda den med matyoghurt och rosmarin. Lägg ihop aubergineburgarna. Servera dem med couscous och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben