En skiva aubergine ger extra färg och en grekisk känsla. Den medelhavsinspirerade smaken förstärks av den svala yoghurtsåsen med fetaost.
Ingredienser
4 dl couscous
4 dl grönsaksbuljong
2 msk smör
Burgare
300-400 g köttfärs
1 stor aubergine, ca 350 g
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
1 tsk rosmarin
Instruktioner
- Koka upp buljong och rör i couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan i cirka 6 minuter. Rör ner smör.
- Forma färsen till 4 hamburgare. Skär aubergine i 8 skivor, ca 1 cm tjocka.
- Stek burgare och aubergine i smör i två stekpannor. Krydda med salt och peppar.
- Mosa osten och blanda den med matyoghurt och rosmarin.
Lägg ihop aubergineburgarna. Servera dem med couscous och sås.
Liknande recept
Kommentarer (0)