Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Serverar: 4 portioner

Ett läckert alternativ på en vegetarisk burgare. Prova, den kommer inte göra dig besviken!

Ingredienser

  • Burgare
  • 1 aubergine
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl mandel
  • 3 msk olivolja
  • Tillbehör
  • ½ rödlök
  • 1 tomat
  • 125 g mozzarellaost
  • 65 g rucola
  • 4 hamburgerbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Burgare: Skär auberginen i skivor, ca 1½ cm tjocka. Häll upp mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik, salta och peppra. Riv parmesanosten och hacka mandeln och blanda på en tallrik.
    3. Tillbehör: Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva tomaten och mozzarellan. Lägg upp rucola och brödet.
    4. Burgare: Vänd aubergineskivorna i mjölet. Vänd dem sedan i ägget och sist i parmesanblandningen. Stek dem gyllenbruna i omgångar i olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 12 minuter.
    5. Till servering: Servera burgarna med alla tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben