Avocadosmörgås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Den här rejäla lunchmackan med fetaost och äpple mättar länge. Ringla över en senapsvinägrett för extra fin smak.

Ingredienser

  • 4 skivor fullkornsbröd
  • 2 mogna avocador
  • 5 cm purjolök
  • ½ syrligt äpple
  • Några blad romansallad
  • 75 gr fetaost
  • Ärtskott till garnering
  • Dressing
  • 2 tsk fransk ljus senap
  • Salt
  • Peppar
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Rosta brödskivorna Dela och kärna ur avokadon, skär köttet i skivor Strimla purjolöken supertunnt och skär äpplet i tunna skivor.
    2. Lägg salladsblad på brödskivorna och varva sedan resten av ingredienserna ovanpå. Smula fetaosten över.
    3. Dressing: Rör ut senapen med lite salt och peppar. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Blanda ner vinägern, persiljan och kaprisen.
    4. Ringla dressingen över smörgåsen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben