Den här rejäla lunchmackan med fetaost och äpple mättar länge.
Ringla över en senapsvinägrett för extra fin smak.
Ingredienser
4 skivor fullkornsbröd
2 mogna avocador
5 cm purjolök
½ syrligt äpple
Några blad romansallad
75 gr fetaost
Ärtskott till garnering
Dressing
2 tsk fransk ljus senap
Salt
Peppar
3/4 dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
½ dl hackad persilja
2 msk kapris
Instruktioner
- Rosta brödskivorna
Dela och kärna ur avokadon, skär köttet i skivor
Strimla purjolöken supertunnt och skär äpplet i tunna skivor.
- Lägg salladsblad på brödskivorna och varva sedan resten av ingredienserna ovanpå. Smula fetaosten över.
- Dressing:
Rör ut senapen med lite salt och peppar. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Blanda ner vinägern, persiljan och kaprisen.
- Ringla dressingen över smörgåsen och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)