Babsans thaikycklingfilé

Serverar: 6 portioner

Den här rätten kan du göra så hot som du vill, genom att öka på kryddorna. Kanske klokt att följa receptet första gången.

Ingredienser

  • Kycklingfiléer så mycket du vill ha
  • Salt
  • Peppar
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 röd- och 1 grön paprika
  • Lite ingefära
  • Curry, röd thailändsk
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 hg champinjoner eller ostronskivling
  • 2 krukor basilika
  • Instruktioner

    Bryn filéerna, salta och peppra. Lägg i purjo, paprika, ingefära, curry, och sweet chilisås. Låt det puttra i 5 minuter, tillsätt tomater och kokosmjölk. Låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Fräs svampen och hacka basilikan och lägg i. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    eva_jonte 20 maj 2010

    Detta var supergott Evaldo! Tack för receptet! Kommer göras fler gånger :-)

    kakan9 12 januari 2011

    Jättegod gryta. Kommer att göras fler gånger. hade dock inte passerade tomater hemma så jag använde chilisås. Nästa gång testar jag med tomaterna.

    kekke46 27 mars 2012

    Den här rätten var hur god som helst, tycker om mat med sting i. Kommer att hamna bland mina favoriter. En 5 poäng från oss. Tack för receptet.

    andre0993 3 februari 2013

    Rätten var mycket god och ger mycket sås. Jag hade dock bara en kruka thai basilika och tyckte det blev lagom smak, två krukor hade nog blivit för stark lakritssmak.

    bitten56 20 september 2013

    Gjorde denna rätt idag och den var riktigt god. Slängde även i en liten burk med vattenkastanjer. Du får en 5:a av oss.

    dag6 16 november 2013

    Mycket gott. Kommer att göra det flera gånger.

    mmarabou 25 oktober 2014

    Hur stor burk passerade tomater ska det vara?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben