Babsans indiska kyckling

Serverar: 4 portioner

God indisk rätt. Gott med naanbröd till.

Ingredienser

  • 400 g kycklinginnerfilé, kycklingfilé eller annan benfri del
  • 2-3 msk rapsolja eller smör, alternativt hälften av varje
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipeppar
  • Cayennepeppar efter behag, kanske 1 krm att börja med
  • 2 krm koriander
  • 2 ganska stora vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 ganska stor bit färsk ingefära, riven, eller 1 tsk malen
  • Salt
  • Peppar
  • Saften av ½ citron
  • 1 burk krossade tomater eller motsvarande mängd färska hackade
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet i bitar. Fräs kryddor, vitlök och kött i oljan i ej för stark värme.
    2. Tillsätt ingefäran och övriga ingredienser. Om du önskar en något ”hetare” smak, kan du gärna använda krossade tomater med chili.
    3. Låt puttra på svag värme tills köttet är ordentligt genomstekt.
    4. Servera med basmatiris och mango chutney.
    5. Pröva gärna att baka naanbröd till; ett mjukt tunnbröd gräddat i stekpanna på spisen. Vanlig svensk tunnbröddeg går också bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    agnethalindgren 24 april 2010

    Lättlagat, snabbt och smarrigt! Man kan ju krydda mer efter smak och tycke. Själv serverar jag gärna en raita till oxå ;P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben