Bacalao

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Norsk fiskrätt med portugisiskt ursprung. Gott til fest och vardag, och kan varieras på många olika sätt.

Ingredienser

  • 750 g urvattnad norsk klippfisk
  • 750 g potatis
  • 250 g gul lök
  • 2 grillade röda paprika från burk
  • 4 klyftor vitlök
  • 1½ dl tomatpuré
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • Gröna oliver
  • Instruktioner

    1. Skiva potatis, lök och grillad paprika. Finhacka vitlök och skär fisken i bitar. Lägg potatis, lök, fisk, tomatpuré, paprika, vitlök och kajennpeppar lagervis i en gryta. Häll på kalt vatten och olja. Låt koka ungefär 45 minuter- 1 timme. Rör inte i rätten under tiden, men vrid och skaka lite på grytan så att innehållet inte fastnar i botten. Servera gärna rätten direkt från grytan, med vitlöksbröd till.
    2. Dekorera med några gröna oliver ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben