Norsk fiskrätt med portugisiskt ursprung. Gott til fest och vardag, och kan varieras på många olika sätt.
Ingredienser
750 g urvattnad norsk klippfisk
750 g potatis
250 g gul lök
2 grillade röda paprika från burk
4 klyftor vitlök
1½ dl tomatpuré
1-2 krm kajennpeppar
2 dl vatten
1 dl olivolja
Gröna oliver
Instruktioner
- Skiva potatis, lök och grillad paprika. Finhacka vitlök och skär fisken i bitar. Lägg potatis, lök, fisk, tomatpuré, paprika, vitlök och kajennpeppar lagervis i en gryta. Häll på kalt vatten och olja. Låt koka ungefär 45 minuter- 1 timme. Rör inte i rätten under tiden, men vrid och skaka lite på grytan så att innehållet inte fastnar i botten. Servera gärna rätten direkt från grytan, med vitlöksbröd till.
- Dekorera med några gröna oliver ovanpå.
Liknande recept
Kommentarer (0)