Här ska man egentligen ha salttorkad Bacalao men jag använder vanlig vitfisk, det går lika bra.
Ingredienser
1 block vitfisk
6 burkar hela tomater
½ hackad silverlök
8 vitlöksklyftor
3 lagerblad
Drygt 2 dl olivolja
Drygt 1 dl liten kapris
1 rejäl näve gröna oliver
1 skivad röp chilifrukt (utan kärnorna)
12 små potatisar
Instruktioner
- Pressa 4 vitlöksklyftor och ställ åt sidan.
Koka potatisen separat och ställ åt sidan.
Värm en medelstor kastrull och häll på oljan och stek på medelvärme 4 hela vitlöksklyftor tills de blir bruna.
Ta därefter bort vitlöksklyftorna.
- Häll på tomatburkarna, lök, och de 4 pressade vitlöksklyftorna i kastrullen och mixa väl.
- När såsen kokat ett tag så lägg i den skivade och urkärnade chilin, de gröna oliverna, kaprisen och lagerbladen.
Efter 10 minuters kokning, lägg i fisken i bitar.
Koka 10 minuter till och kolla därefter så fisken är färdig.
Lägg sist i potatisen och låt den bli genomvarm.
- Servera med vitt bröd
Liknande recept
Kommentarer (0)