Bacalao a la Vizcaina

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Här ska man egentligen ha salttorkad Bacalao men jag använder vanlig vitfisk, det går lika bra.

Ingredienser

  • 1 block vitfisk
  • 6 burkar hela tomater
  • ½ hackad silverlök
  • 8 vitlöksklyftor
  • 3 lagerblad
  • Drygt 2 dl olivolja
  • Drygt 1 dl liten kapris
  • 1 rejäl näve gröna oliver
  • 1 skivad röp chilifrukt (utan kärnorna)
  • 12 små potatisar
  • Instruktioner

    1. Pressa 4 vitlöksklyftor och ställ åt sidan. Koka potatisen separat och ställ åt sidan. Värm en medelstor kastrull och häll på oljan och stek på medelvärme 4 hela vitlöksklyftor tills de blir bruna. Ta därefter bort vitlöksklyftorna.
    2. Häll på tomatburkarna, lök, och de 4 pressade vitlöksklyftorna i kastrullen och mixa väl.
    3. När såsen kokat ett tag så lägg i den skivade och urkärnade chilin, de gröna oliverna, kaprisen och lagerbladen. Efter 10 minuters kokning, lägg i fisken i bitar. Koka 10 minuter till och kolla därefter så fisken är färdig. Lägg sist i potatisen och låt den bli genomvarm.
    4. Servera med vitt bröd

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben