Bacontårta

Serverar: 4 portioner

Denna sydtyska rätt är perfekt som drinktilltugg eller som vickning

Ingredienser

  • 10 g jäst, (knappt 1/4 paket)
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 80 g smör, rumsvarmt
  • 2 st äggula
  • 2 dl gräddfil
  • 150 g bacon, i tärningar
  • 1,5 st gul lök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kummin, hel
  • Svartpeppar, nymalen
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet i en skål. Blanda ner olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa 30 minuter.
    2. Kavla ut degen tunt och klä en oljad mindre långpanna med den.
    3. Värm ugnen till 225 grader.
    4. Vispa smöret med elvisp och blanda ner äggulor, gräddfil, bacon och lök. Tillsätt kryddorna.
    5. Bred smeten över den utkavlade degen i långpannan. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tarten ska ha lite färg när den är klar.
    6. Låt tarten svalna något innan du skär upp den i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben