Bärcouscous med vaniljyoghurt och myntasirap

Serverar: 4-6 portioner

Jag kollade flera gånger på receptet när jag såg att det stod couscous i en efterrätt ? Provade receptet och det var väldigt annorlunda men otroligt gott. Prova det !

Ingredienser

  • 1 liter vaniljyoghurt
  • Myntasirap med lime
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Saft och skal av 1 lime
  • 1 dl hårt packade myntablad
  • Couscous
  • 5 dl couscous
  • 2 ½ dl äppeljuice
  • 2 ½ dl tranbärsjuice
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk rivet limeskal
  • ½ tsk rivet apelsinskal
  • Servering
  • Färska bär
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Låt yoghurten rinna av i en silduk eller i ett kaffefilter i kylskåpet i minst 3 timmar.
    2. Koka upp vatten, socker, limesaft, limeskal och mynta blad i en kastrull på låg värme. Låt små koka tills det har reducerats till hälften och det har bildats en sirap. Sila bort limeskal och myntablad. Låt svalna helt.
    3. Häll upp couscousgrynen i en bunke. Koka upp äppeljuice och tranbärsjuice med kanelstången. Ta bort kanelstången och häll juicen över couscousen, täck och låt stå ca 5 minuter. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel. Blanda i det rivna lime- och apelsinskalet.
    4. Lägg upp couscousen på en tallrik. Klicka på lite yoghurtkräm. Täck med bär. Avsluta med att ringla över myntasriap samt dekorera med myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben