Bärdessert

Serverar: 4 portioner

Enkel och läcker dessert. Går utmärkt att förbereda och förvara svalt om man är många. Serveras med fördel i dricksglas, det ser trevligt ut.

Ingredienser

  • ½ -1 liter färska jordgubbar
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • ½ -1 msk florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 lime
  • Till garnering
  • Jordgubbar
  • Mynta
  • Instruktioner

    Snoppa jordgubbarna och halvera eller skär dem i fjärdedelar. Vispa grädden hårt och vänd ner yoghurten. Smaksätt med flor- och vaniljsocker. Vänd ner skal av ½ limefrukt och juicen av hela frukten. Varva gräddsmet och jordgubbar i glas. Garnera med jordgubbe, mynta och limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben