Fräsch frusen sommardessert

Serverar: 8-10 portioner

Mycket god fryst frukt- och bärdessert! Det är en frisk och fräsch variant av den klassiska svenska sommartårtan med grädde och jordgubbar.

Ingredienser

  • 400 g philadelphiaost, (eller annan färskost)
  • 200 g kesella, eller gräddfil
  • ½ dl florsocker
  • 4-5 konserverade persikohalvor
  • 250 g jordgubbar
  • 250 g hallon
  • Instruktioner

    Rör ihop ost, kesella och florsocker till en slät kräm. Skär persikorna i kuber och rör ner dem tillsammans med hela jordgubbar och hallon. Häll ner krämen i en sockerkakshålform eller i portionsformar, täck med folie och låt stå i frysen ca 3 timmar eller tills den är helt fryst. Ta ut formen ur frysen ca 30 minuter före servering. Stjälp upp tårtan på ett fat och garnera med litet bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben