Kyckling med sting och fräsch olivröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Het kyckling med fräsch, syrlig olivsås. Kan ju självklart göras mindre het om man önskar det!

Ingredienser

  • Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flytande margarin
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Rivet skal och saft från ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • Olivsås
  • 20 gröna oliver, gärna med citronfyllning
  • ½ röd paprika
  • ½ rödlök
  • Rivet skal och saft från ½ citron
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen som gärna får stå och gotta till sig ett par timmar i kylen före servering. Finhacka oliverna, rödlöken och paprikan. Blanda crème fraiche och majonnäs med citronsaften, rör ner lite i taget. Blanda i citronskal, oliver, rödlök och paprika. Smaka av med salt och peppar.
    2. Dela kycklingfiléerna i bitar. Blanda ihop olja och flytande margarin. Att mixa ihop olja med margarin med hjälp av en mjölkvisp är jättebra då oljan inte skitar sig igen på samma sätt som om man bara rör ihop den. Blanda ner sambal oelek, pressad vitlök, citronsaften och salt och peppar. Lägg allt i en liten påse och låt marinera en stund om tid finns, annars går det bra att steka direkt. Stek kycklingfiléerna tillsammans med marinaden tills de är färdiga och köttsaften är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben