Frusen chokladtårta

Serverar: 8 portioner

Väldigt smaskig! En succé bland både vuxna och barn.

Ingredienser

  • 150 g chokladkex
  • 75 g margarin eller 3/4 dl olja
  • Fyllning
  • 150 g blockchoklad
  • 175 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Klipp till ett bakplåtspapper som passar till en form med löstagbara kanter. Lägg det i formen.
    2. Krossa kexen. Smält fettet och häll över kaksmulorna. Rör om och tryck ut i botten av formen.
    3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.
    4. Rör ihop osten, hälften av sockret, vaniljsockret och chokladen. Skilj äggulorna från vitorna. Häll ner äggulorna i ostsmeten.
    5. Vispa vitorna till hårt skum i en ren skål med ren visp. Vispa grädden och det resterande sockret i en annan skål.
    6. Rör ner den vispade grädden i ostblandningen och till sist den vispade äggvitan. Rör inte för mycket. Äggvitan får bli som små moln i blandningen.
    7. Häll allt i formen och täck med plastfolie. Lägg formen i frysen i ett dygn. Tag kakan ur frysen ½ timme innan servering. Garnera ev med riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    smarrig 2 januari 2009

    Här kommer en bild på kakan också.. Mumsiga stunder! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben