Bärmaräng

Serverar: 4 portioner

Ljuvligt gott :)

Ingredienser

  • 400 g färska eller djupfrysta bär t ex hallon, blåbär eller vinbär
  • ½ msk flytande smör
  • 2 äggvitor
  • 3/4 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175° Smörj ett ugnssäkert fat eller portionsformar med det flytande smöret.
    2. Lägg på bären. Vispa äggvitorna.
    3. När de börjar skumma tillsätt hälften av sockret och vispa tills marängen börjar tjockna.
    4. Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa tills marängen är tjock och det bildas spetsiga toppar av massan när du lyfter upp vispen.
    5. Bred maräng massan över bären.
    6. Grädda i mitten av ugnen tills marängen fått färg ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben