Bagna cauda är en slags dipp som man äter ofta i italien där severar man den ljumen.
Man äter den med diverse olika grönsaker som man tycker om tex morotstavar, selleri m.m!
Dippen låter kanske inte så god men jag tycker om den jätte mycket den serveras ofta i italien.
Receptet kommer ifrån min Nonna (farmor)
Ingredienser
3 dl vispgrädde
1/2 burk sardeller
1-2 vitlöksklyftor
Lite vitpeppar
Instruktioner
- Häll grädden i en kastrull.
Hacka sardellerna och lägg dem i grädden med pressade vitlöksklyftor samt lite vitpeppar.
- Låt det hela småkoka tills grädden tjocknat till tycker du att det fattas sälta så tillför lite extra sardeller ytterligare ett tag!
- Serveras med diverse upskurna goda grönsaker
Liknande recept
Kommentarer (1)
Var tvungen att provlaga det här för det lätt inte gott men ack så fel man kan ha en underbar smakkombination kommer göras fler gånger