Bagna cauda

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Bagna cauda är en slags dipp som man äter ofta i italien där severar man den ljumen. Man äter den med diverse olika grönsaker som man tycker om tex morotstavar, selleri m.m! Dippen låter kanske inte så god men jag tycker om den jätte mycket den serveras ofta i italien. Receptet kommer ifrån min Nonna (farmor)

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 burk sardeller
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Lite vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll grädden i en kastrull. Hacka sardellerna och lägg dem i grädden med pressade vitlöksklyftor samt lite vitpeppar.
    2. Låt det hela småkoka tills grädden tjocknat till tycker du att det fattas sälta så tillför lite extra sardeller ytterligare ett tag!
    3. Serveras med diverse upskurna goda grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tiger_dmn 8 augusti 2008

    Var tvungen att provlaga det här för det lätt inte gott men ack så fel man kan ha en underbar smakkombination kommer göras fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben