Baileystårta

Serverar: 8-10 portioner

Underbar tårta som jag blev bjuden på vid en tjejträff.

Ingredienser

  • 3 pkt kex rektangla typ tyska kex som mariekex
  • 6 ägg
  • Ca 300 g margarin
  • Ca 2 dl socker (strö)
  • 150 g mörk chokladkaka (typ blockchoklad)
  • Baileys efter smak
  • O´boy efter smak
  • 5 dl vispgrädde
  • Kokt kaffe + mjölk
  • Choklad till garneringen
  • Instruktioner

    Vispa det mjuka margarinet med 1 dl strösocker tills det är poröst. Vispa ner äggula en och en i smeten. Smält chokladen och rör ned det i smeten, rör sedan ner baileysen. Börja därefter andra delen av tårtan. Vispa äggvitorna med en liten nypa salt i till hårt skum. Vispa därefter i 1 dl strösocker i. Blanda därefter ner äggvitesmeten FÖRSIKTIGT ned i chokladsmeten. Nu börjar vi med tårtan. DOPPA kexen i kokt svalt kaffe med mjölk i. Första lagret doppar du endast ena sidan av kexet. Den torra delen skall ligga nederst på en bricka eller ett stort avlångt kakfat. Typ 30x40 cm. Med 3 pkt brukar den bli ungefär den st. Vad jag minns så blir det ungefär 3-4 lager kex. När du lagt första lagret kex så brer du på smeten, ungefär som en macka. Varva därefter doppade kex och smet. Sista raden skall vara kex. Vispa grädden och smaksätt med o´boy. Garnera tårtan med det. Du kan garnera runt hela eller bara överst. Kanske behöver du mera grädde, prova dig fram. Riv choklad över hela tårtan. Du kan garnera mer, använd fantasin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lisa80 20 januari 2009

    Min sambo gjorde tårtan när jag hade "drinkfest" med tjejerna. Väl godkänd blev betyget!!! Han tyckte den va lite "pysslig" att göra men att det va värt besväret!=) Vi var 8 tjejer och då hade vi ätit en fjärdedel av tårtan, så den räcker nog till många fler!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben