Kahlua- & Baileystårta

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ingen smalmat direkt, men mycket god

Ingredienser

  • 75 g mörkchoklad
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning 1
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • Fyllning 2
  • 3 dl grädde vispad
  • 3 msk baileys
  • 1 msk socker
  • Garnering
  • 75-100 g hackad mandel
  • 1-2 dl grädde vispad
  • 3 msk kahlua
  • Flagad choklad
  • Instruktioner

    Smält chokladen och rör socker och smör poröst Tillsätt äggen ett i taget under omröring Blanda i chokladen, mjölet och bakpulvret Häll smeten i en bröad form ca 18 cm diameter Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 C i ca 50 min Låt svalna Dela kakan till 3 bottnar Smeta ut marmeladen på en av bottnarna + 1/3 av baileys, vispgrädde och socker (blandat) Lägg på nästa lager och bred på baileysgrädde ovanpå och runt kanterna Lägg på nästa botten Blanda hackade mandeln med kahlua så den blir kladdig garnera kanterna med den ( får ej bli för blöt) Blanda resten av kahluan i vispade grädden Spritsa eller klicka ut den ovanpå tårtan Garnera med vindruvor i halvor och flagad choklad (göres med ost hyvel)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben