Baileystryffel

Serverar: 50 portioner

Baileys är ju gott. Varför inte göra en tryffel med smak av baileys? Så man kan njuta lite extra, utan att bli lite "lurig".

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad i bitar
  • ½ dl florsocker
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 cl Baileys eller whisky
  • kakaopulver att rulla tryfflarna i
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden. 2. Lägg choklad och florsocker i en bunke och slå över den kokande grädden under omrörning. Rör till en helt slät smet. 3. Vispa i smör och sprit. 4. Fyll en spritspåse med smeten. Lägg i kyl att stelna. 5. När smeten börjat att stelna, spritsa ut fem längder på smörpapper med slät tyll nummer tre. Låt sedan åter stelna i kylskåp. 6. Dela varje längd i tio bitar och rulla dem i kakao. Förvara kallt fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Marre73 27 maj 2010

    Precis, jag använder Baileys i moccaruts fyllningen(blir kanon med mint)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben