Valnötsmuffins med baileystryffel

Serverar: 10 portioner

Ställ gärna muffinsen i kylskåp över natten, så tryffeln får stelna till ordentligt.

Ingredienser

  • Valnötsmuffins
  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 3/4 tsk Fazer Ögon Bakpulver
  • 3/4 dl mjöl
  • 3 1/2 dl grovt hackade valnötter
  • Baileystryffel
  • 1/4 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 200 g Fazer Ögon Ljus Choklad
  • 25 g osaltat smör
  • 50 ml Baileys, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Muffins: Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggen försiktigt. Vänd i det siktade mjölet som är blandat med bakpulvret. Tillsätt valnötterna. Fyll upp pappersformar till 4/5 delar. Grädda sedan i 200° ca 20 min.
    2. Tryffel : Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över den hackade chokladen. Tillsätt sedan smöret och rör till en slät blandning. Och sist 50 ml Baileys. När tryffeln stelnat (helst i kylskåp) stryk den på muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben