Dadel- och valnötsmuffins med tre olika fyllningar

Basen blir härligt nötig och söt från honung och dadlar. Grahamsmjölet gör de lite matigare. Dela sen upp smeten i så många delar du önskar och fyll dem med det du tycker är gott. Här ger jag förslag på 3 olika fyllningar.

Ingredienser

  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 dl socker
  • 1½ dl strödadlar
  • 1½ dl valnötter
  • Ca 1½ dl solrosolja
  • 3 ägg
  • 1 dl varmt vatten
  • ½ dl honung eller sirap
  • 3 x fyllningar
  • Tärnad fetaost
  • Hackade plommon
  • Rivet skal från apelsin eller citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt.
    2. Blanda alla torra ingredienser inklusive valnötter och dadlar. Vispa ihop olja, ägg, vatten och honung. Sikta eller vänd ner mjölblandningen i äggmixen.
    3. Dela eventuellt upp smeten och vänd ner valfri fyllning. Klicka i muffinsformar. Baka i ugn i ca 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben