Kaffe- och valnötsmuffins

Kaffe och valnöt i en läcker kombination. Räcker till 12 normalstora muffins.

Ingredienser

  • 150 g extra fint mjöl, 2 ½ dl
  • 60 g valnötter
  • 150 g rumstempererat smör
  • 150 g ljusbrunt socker, inte fullt 2 dl
  • 3 ägg
  • 2 msk kaffepulver
  • 1 msk kokhett vatten
  • Topping
  • 1 msk kaffepulver
  • 1 msk kokhett vatten
  • 90 g rumstempererat smör
  • 175 g florsocker, ca 3 dl
  • 12 valnötter
  • Florsocker att pudra med
  • Instruktioner

    1. Ugn 190º.
    2. Kör mjöl och valnötterna i en matberedare tills nötterna är finmalda.
    3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt sedan äggen, ett i sänder och sedan mjöl- och valnötsblandningen.
    4. Blanda kaffepulvret och det kokheta vattnet i en liten skål och rör tills kaffet har lösts upp. Tillsätt kaffevätskan i smeten, rör till en slät smet.
    5. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Tag ut muffinsen och ställ på galler för att kallna.
    6. Topping: Blanda kaffepulvret och det kokheta vattnet i en liten skål och rör tills kaffet har lösts upp. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör sedan ned florsockret lite i taget till en fluffig glasyr.
    7. Bred glasyren på muffinsen och lägg en valnöt ovanpå varje fuffins. Pudra med florsocker före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    doris054 16 januari 2011

    Hej hallå! nu var jag redo att baka detta smarriga recept men såg att det inte var något bakpulver i receptet, är det en miss eller ska det vara så? Törs inte chansa då valnötter är dyrt! och så har jag inte så det räcker till två satser. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben