Kaffe- och valnötsmousse

Serverar: 4 portioner

En liten mousse går väl alltid ner efter maten.

Ingredienser

  • 1 msk neskaffe
  • 2 msk vatten
  • 2 msk Dansukker gelésocker multi
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl Dansukker farinsocker
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker
  • 50 g hackade valnötter
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Valnötter
  • Choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda kaffe, gelésocker och vatten i en skål eller kastrull och värm i mikro eller på spisen.
    2. Vispa äggulor, vanilj- och farinsocker pösigt. Vispa grädden till fast skum. Vänd ner grädden i äggskummet. Tillsätt därefter valnötter och kaffeblandningen.
    3. Fördela moussen i fyra glas eller skålar och ställ i kylskåp tills den skall serveras. Garnera med valnötter och choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben