Citrontorsk

Serverar: 4 portioner

Citrontorsk

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 2 dl vatten
  • Saft och rivet skal från ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk maizena
  • 1/4 fiskbuljongtärning
  • 400 g djupfrysta gröna ärtor
  • 1 äggula
  • 1 dl kaffe- eller matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, citronsaft och skal, salt, maizena och fiskbuljongtärning. Lägg i fisken och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg ärtorna i pannan tillsammans med fisken de sista 5 minuterna. Ta försiktigt upp fisken och håll den varm.
    2. Vispa samman äggulan och grädden och vispa ner det i buljongen. Värm såsen till den tjocknar, rör hela tiden. Smak av med salt om nödvändigt.
    3. Servera fisken i såsen med kokta potatisar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lillawe 23 september 2009

    Ett fräscht sätt att servera torsk på.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben