Citrontorsk på spenatbädd

Serverar: 4 portioner

Vilken kombination! Dessa saftiga fiskfiléer passar utmärkt på en bädd av vitlöksdoftande spenat.

Ingredienser

  • 4 torskfiléer
  • 1 liten morot, strimlad
  • 1 liten röd paprika, strimlad
  • 2 msk rivet citronskal
  • 2 tsk torkad gräslök
  • 4 skivor citron
  • 2 msk margarin
  • ½ dl färskpressad citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 250-300 g frusen, hackad spenat, tinad och avrunnen
  • Dessutom
  • 4 smörpapper à 20x25 cm
  • Matfett till formen
  • Instruktioner

    1. Lägg morot och paprika i en kastrull. Täck med vatten och koka upp på medelvärme, koka i 5 minuter. Låt rinna av.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered 4 smörpappersblad à 20x25 cm. Lägg en torskfilé på varje papper. Strö över rivet citronskal och gräslök. Placera en citronskiva i varje paket och lägg på klickar av margarinet. Lägg paprikan och morötterna runt fiskfiléerna. Fördela citronsaften i de fyra paketen. Lägg paketen på en smord plåt och baka i ugnen i 15 minuter.
    3. Fräs vitlöken i oljan i en teflonstekpanna ca 1 minut. Tillsätt spenaten. Värm under omrörning tills den är genomvarm, ca 5 minuter.
    4. Lägg upp spenaten på tallrikar. Klipp upp fiskpaketen och lägg fisk och grönsaker ovanpå spenaten. Droppa över skyn som samlats i paketen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben