Nötfrästa räkor på spenatbädd

Serverar: 4 portioner

Sugen på något riktigt fredagsgott? Fräs skaldjur, nötter och spenat och smaksätt med chili, lök och vitlök. Servera med citronklyftor

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1/2 röd spansk chilipeppar
  • 50 g hasselnötskärnor, ca 1 dl
  • 1 liten gul lök, ca 75 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g färsk spenat
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Grovhacka nötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält hälften av smöret i en traktörpanna. Lägg i löken när smöret är ljusgult. Låt fräsa ca 2 minuter. Låt spenaten fräsa med löken tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar.
    2. Fördela spenaten på tallrikar. Låt det resterande smöret smälta ner i en kastrull. Lägg i räkor, chili och nötter och låt fräsa hastigt under omrörning tills allt är genomvarmt. Fördela räkfräset på spenatbädden.
    3. Servera med klyftor av citron och sprödvarmt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mrex3m 19 december 2010

    Kanongott, men vi saknade pasta eller ris som tillbehör. Passar ypperligt som kvällsmat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben