Ångad torskfilé på spenatbädd

Serverar: 2 portioner

Bjud kokt potatis och citronklyftor till.

Ingredienser

  • ½ paket djupfryst bladspenat
  • ½ gul lök
  • 1 1/4 dl mjölk
  • ½ msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Citronpeppar
  • 1 burk majskorn à 150 g
  • 300 g torskfiléer
  • 1 tomat
  • ½ dl hackad persilja och dill
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och krama ur den mesta vätskan. Skär spenaten i minde bitar.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med någon minut.
    3. Vispa samman mjölken med mjölet och rör ner det i spenaten. Koka upp blandningen och rör hela tiden. Krydda med salt och peppar.
    4. Låt majsen rinna av. Skär torsken i bitar. Tärna tomaterna och blanda dem med persilja och dill.
    5. Bred ut majskornen ovanpå spenaten. Lägg fisken i ett lager över majskornen. Krydda lätt med lite citronpeppar och salt. Strö tomathacket överst. Sjud under lock tills fisken är vit och ogenomskinlig, ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben