Ångad torsk med gräslökskräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad färgstark sommarmåltid. Tillsammans med salladen får man en fräsch smak. Serveras med kokt färsk potatis. Här hemma uppskattas den av både vuxna och de små. En riktig sommarfavorit!

Ingredienser

  • 2 krukor eller knippen gräslök (1 knippe gräslök för mindre gräslökssmak )
  • 1 skiva rödlök (om man väljer att bara ha 1 knippe gräslök)
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • Salt
  • 250 g skalade räkor
  • 2 dl solrosskott
  • 1 knippe rädisor, skurna i kvartar (valfritt)
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • ½ citron
  • 600 g torsk, MSC - eller KRAV - märkt
  • Instruktioner

    1. Häll hett vatten över gräslöken i en sil, pressa ur vätskan och sila. Vispa upp crème fraiche med elvisp och vänd försiktigt ner cirka ½ deciliter av den gröna vätskan. Smaka av med salt. Om man valt att bara ha 1 kruka eller knippe gräslök mixa då i 1 skiva rödlök i krämen.
    2. Blanda räkor, solroskott, rädisor, rapsolja och saften från citronen. Ångkoka fisken i en ångkoksinsats, en pastainsats eller i ett durkslag över sjudande vatten i cirka 7-10 minuter tills innertemperaturen blir 45-50 grader eller tills fisken precis vitnat.
    3. Lägg upp fisken på tallriken med räksalladen brevid. Ringla över gräslökskrämen. Dekorera med raspat citronskal. Servera med kokt färsk potatis.
    4. Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben