Lax på spenatbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lax och spenat en god kombination.

Ingredienser

  • ca 800 g lax utan skinn och ben
  • 300 g färsk spenat
  • 100 g riven parmesanost
  • 2½ dl grädde
  • salt
  • peppar
  • smör till formen
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av. Smöra en eldfast form. Skiva eller riv osten grovt. Salta och peppra laxen. Lägg spenaten i mtten på formen och placera laxen ovanpå. Salta och peppra lite till om det behövs. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om. Ställ in formen i ugnen och baka laxen ca 20-30 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut. Servera med kokt potatis och gröna ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    awen 16 december 2011

    Detta har vi nu ätit flera gånger och ikväll står den återigen på önskelistan. Snabbt och lätt att ställa i ordning och så JÄTTEGOTT! Tack Evaldo för denna vår favorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben