Citrontorsk på spett

Serverar: 2 portioner

Mycket god rätt med GI-ingredienser.

Ingredienser

  • 250 gr torskfilé
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1/2 tsk hackad röd chili
  • 1 msk strimlad citronmeliss
  • salt
  • 2 msk rapsolja
  • rosépeppar, krossad
  • Spettpinnar
  • Instruktioner

    1. Gör en marinad av saften från citronen, skalet och saften från limen. Ha i den hackade chilin, strimlade citronmelissen, salt, rapsoljan och den krossade rosépepparn. Skär torskfilén i tärningar, ca 3x3 cm. Häll marinaden över fisken och låt marinera 1 timme i kylen. Trä upp tärningarna på spetten. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och lägg i spetten. Tillaga i ugn på 175 grader, cirka 10 minuter.
    2. Serveras gärna med; 1 fänkålsstånd 30 gr riven parmesan hackad persilja
    3. Förväll fänkålsstånd som skärs i klyftor och servera med parmesan och hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    marretessan 10 juni 2008

    låter väldigt gott, måste testa detta någon dag :D

    matnjutaren 25 oktober 2008

    Det här var en "höjdare"! Väldigt fin kontrast mot torsken med parmesanfänkål. Men jag är ingen GI - jagare..;) så jag hade en ostsås till och ris. Väldigt gott "grundreceptet". :D Tack för det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben