Torsk är extremt gott och är något jag äter ofta. Detta receptet hittade jag i en av morsans kokböcker och rätten är ett återkommande inslag i min vardag.
Ingredienser
600 g färsk torskfilé
Saft från ½ citron
Skal av ½ citron (riven)
½ dl olivolja
1 vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ krm vitpeppar
2 tomater
1 msk persilja
Instruktioner
Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i en traktörpanna (går lika bra i en wok-panna om du inte äger en traktörpanna).
Blanda saften och det rivna citronskalet tillsammans med olivolja och häll i pannan.
Pressa över vitlöken samt krydda.
Sätt pannan på svag värme med locket på och låt det små sjuda i 5-8 minuter.
Under tiden skiva tomaterna i 8 delar och krydda dem med salt och peppar (behövs inte men det blir godare).
Lägg dem ovanpå filéerna den sista minuten så det blir varma.
Strö över persilja och servera direkt från pannan med antingen frästa grönsaker, färsk pasta eller ris. Bulgur funkar minst lika bra.