Citrontorsk i olivolja

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Torsk är extremt gott och är något jag äter ofta. Detta receptet hittade jag i en av morsans kokböcker och rätten är ett återkommande inslag i min vardag.

Ingredienser

  • 600 g färsk torskfilé
  • Saft från ½ citron
  • Skal av ½ citron (riven)
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 tomater
  • 1 msk persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i en traktörpanna (går lika bra i en wok-panna om du inte äger en traktörpanna).
    2. Blanda saften och det rivna citronskalet tillsammans med olivolja och häll i pannan.
    3. Pressa över vitlöken samt krydda.
    4. Sätt pannan på svag värme med locket på och låt det små sjuda i 5-8 minuter.
    5. Under tiden skiva tomaterna i 8 delar och krydda dem med salt och peppar (behövs inte men det blir godare). Lägg dem ovanpå filéerna den sista minuten så det blir varma.
    6. Strö över persilja och servera direkt från pannan med antingen frästa grönsaker, färsk pasta eller ris. Bulgur funkar minst lika bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben