Brownie med olivolja och havssalt

Serverar: 12 portioner

En saftig, fyllig och beroendeframkallande brownie bakad på smakrik olivolja och toppad med havssalt.

Ingredienser

  • 4 dl socker

  • 200 g mörk choklad
  • 1½ dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 2½ dl vetemjöl

  • 3 ägg
  • Havssalt, att garnera med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält socker och choklad i en kastrull på svag värme tillsammans med olivolja och vatten. Vispa ner mjöl och ägg. Rör tills smeten är slät. Häll smeten i en smord och bröad bakform, ca 20×30 cm. Baka kakan i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Den skall vara kladdig.
    3. Låt kakan stelna i kylen över natten och skär sedan i bitar.
    4. Garnera med havssalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben