Svampsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Här har jag låtit mig inspireras från Peppar & salt i Kristianstad. oj, vad gott!

Ingredienser

  • 500 g blandad svamp
  • 100 rökt bog
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vit balsamico
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 st schalottenlök
  • 1/2 knippe bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Tärna den rökta bogen och stek tillsammans med kantareller i olivoljan och droppa över fonden och den krossade vitlöksklyfta.
    2. Smält strösocker och slå i balsamico. Låt sjuda tills lagen är lagom simmig och blanda därefter i hackad schalottenlök, olivolja samt bladpersilja. Blanda med svampen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben