Biff och svampsallad

Serverar: 4 portioner

Härlig sommarmat!

Ingredienser

  • 600 g biff, i bit
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 4 salladslökar, finstrimlade
  • 1,5 tsk salt
  • 4 krm peppar
  • 1 dl färska örter, hackade
  • 300 g blandad svamp
  • 250 g grön sparris, förvälld
  • 100 g blandad grönsallad
  • 100 g fetaost, i tärningar
  • Till garnering
  • 50 g röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°C.
    2. Salta och peppra köttet. Bryn i panna runt om. Stek vidare i ugn tills termometern visar 55-60°C.
    3. Ta ut och låt köttet svalna i folie.
    4. Vispa ihop vinäger, olja, lök, 2 krm salt och 2 krm peppar. Dela svampen i mindre bitar. Blanda med sparris och vinägrett. Vänd ner örterna.
    5. Lägg svampen på lite sallad och toppa med några skivor tunt skuret kött. Strö över fetaost och garnera med vinbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben