Fläskfilé- och svampsallad

Serverar: 4 portioner

Såsen sätter piff på denna goda matiga höstsallad. 391 kalorier per portion

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk + 1 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • ½ gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 påse salladsmix, á 140 g
  • Färska örter, tex. körvel till garnering
  • Sås
  • ½ vitlöksklyfta
  • 2 bitar syltad ingefära
  • 2 ½ dl lätt créme fraiche
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa fläskfilén, salta med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Bryn den gyllenbrun runtom i 1 msk smör och 1 msk olja. Stek fläskfilén färdig mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt vila 10 minuter och skiva upp den.
    2. Sås: Pressa vitlöken, finhacka ingefäran. Blanda vitlök, ingefära, créme fraiche, honung och salt. Ställ såsen i kylen till servering.
    3. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och dela svampen i kvartar. Stek paprika och svamp i 1 msk olja. Salta med 1 1 krm salt och 1 krm peppar.
    4. Skala och skär gurkan i mindre bitar, skölj och strimla salladslöken.
    5. Lägg upp salladsmixen på ett stort fat eller på tallrikar. Toppa med paprika, svamp, gurka, salladslök och fläskfilé. Klicka på lite sås och Garnera med körvel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben