Fläskfilé- och ananasspett med kokosris

Serverar: 4 portioner

Ris som får koka med kokosflingor smakar underbart.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 4 ananasringar
  • 1 ½ dl chilisås
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Kokosris
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 1 msk smör
  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vattten
  • ½ dl mellangrädde
  • 1 squash
  • 1 rödlök
  • 2 paprikor
  • 100 g cocktailtomater
  • Olja att steka i
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i skivor, lägg köttet i en plastpåse. Blanda chilisås, vitlök, socker, salt och peppar i en liten bunke. Häll marinaden i påsen och låt köttet marinera i minst 2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Trä fläskfilén på grillspett i hop med bitar av ananas. Pensla ananasen med marinaden.Lägg spetten i en ugnsfastform och stek i 20-25 minuter.
    4. Kokosriset: Fräs kokosflingorna i smör i en kastrull. Tillsätt riset, salt, och vatten. Låt riset koka i 20 minuter under lock.
    5. Skär squash i skivor, rödlök i tunna klyftor, paprika i bitar och tomater i halvor. Fräs alla grönsakerna utom tomater i olja i en stor stekpanna.
    6. När grönsakerna blir mjuka - tillsätt tomater och smulad buljongtärning. Låt allt småfräsa i ytterligare några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Arizo 24 augusti 2012

    Och mellangrädden? Ska den vara med grönsakerna eller riset?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben