Kokosris med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Ris som får puttra med kokos blir jättegott. hittar man inga mangoldskott kan man ta solrosskott eller böngroddar istället.

Ingredienser

  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk smör
  • 2 dl jasminris
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • en påse strimlade grönsaker
  • 1/2 färsk riven ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knippe röda mangoldskott
  • Instruktioner

    Fräs kokosen i smöret i en lagom stor kastrull. Lägg i riset och buljongtärningen. Häll på vattnet. Låt riset koka på svag värme under lock tills det är klart. Rör sen ner crème fraiche. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna. Krydda med ingefära och salt. Servera riset till grönsakerna och strö över mangoldskotten. Gott till stekta kotletter eller kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben