Thaibiff med kokosris

Serverar: 4 portioner

Gott.....

Ingredienser

  • ca 600 g utskuren biff, skuren i tunna skivor
  • Jordnötsolja
  • Flingsalt
  • Dressing
  • 2 små färska chilifrukter, urkärnade och fint hackade
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 4 cm färsk ingefära, fint hackad
  • 1 limefrukt, saften
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk jordnötsolja
  • 3–4 msk honung
  • 2 stjälkar citrongräs, fint strimlade
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Kokosmjölk
  • Instruktioner

    1. Stek köttet hastigt i het panna i lite olja. Salta och lägg upp på fat. Blanda ingredienserna till dressingen. Skeda av den över köttet och servera resten som tillbehör. Garnera runt köttet med tillbehören.
    2. Kokosris: Ett jasminris passar bra som tillbehör till thaibiffen. Byt ut delar av vattnet mot kokosmjölk (tre fjärdedelar exempelvis). Koka sedan riset för 4 portioner enligt anvisningarna på förpackningen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben