Kycklingbiffar med mango chutney och kokosris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta recept är hämtat från DN Mat & Dryck 2011-03-13. Jättegott för små och stora.

Ingredienser

  • ½ dl kokosflingor
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk kardemumma, hela frön
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • ½ tsk salt
  • smör eller olja till stekning
  • Kokosris
  • 3 dl basmatiris
  • 4 dl kokosmjölk (1 burk)
  • 2½ dl vatten
  • en nypa salt
  • 4 limeblad (kan uteslutas)
  • Till servering
  • Mangochutney
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Om du har tid: Låt kokosflingorna dra i lite mjölk 20 minuter eller mer.
    2. Kokosris: Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Tryck ner limebladen. Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.
    3. Gör under tiden biffarna: Kör lårfiléerna till medelgrov färs i din matberedare.
    4. Rosta kardemumman någon minut i torr panna tills den doftar och krossa den sedan i mortel. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och urkramade kokosflingor.
    5. Forma färsen till trinda biffar och stek gyllene på båda sidor i lite smör eller olja. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, ca 10 minuter.
    6. Servera kycklingbiffarna med kokosris, mango chutney och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Buspippi 11 oktober 2014

    Mums det var gott. Den enda som inte åt var min 1 åring. Vi kommer absolut göra det igen. Tack för receptet! /Anna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben