Thaibiff med risnudlar

Serverar: 4 portioner

Lövbiffen får asiatisk touch av currypaste, lime och koriander

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 2 msk röd currypaste
  • Juice från 2 lime (ca 4 msk)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk olja
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 1/2 tsk salt
  • 250 g tjocka risnudlar
  • 1 kruka färsk koriander
  • Servering
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär lövbiffen i grova bitar. Blanda bitarna med currypaste, limejuice och socker.
    2. Woka lövbiffen i olja ca 2 min.
    3. Häll över kokosmjölken och koka upp. Blanda i grönsakerna, salta och koka 5 min.
    4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
    5. Grovhacka koriandern och tillsätt till lövbiffsröran. Lägg upp nudlarna på tallrikar och toppa med lövbiffsröran. Extra limeklyftor är gott till

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ann_hann 7 februari 2010

    Supergott! Har blivit en favoriträtt hos oss och kommer att lagas många gånger. Brukar dock reda med lite maizena för att få såsen lite tjockare.

    almq88 7 november 2011

    God! Limesmaken tar dock över lite för mycket. Skulle rekommendera 2 msk limesaft istället för 4.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben