Stekt sparris- och svampsallad

Serverar: 4 portioner

En verklig smaksensation serverad med t.ex. stekt ryggbiff eller entrecôte.

Ingredienser

  • 1 knippa grön sparris
  • 200 g shiitakesvamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olja till stekning
  • ½ dl japansk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär sparrisen i mindre bitar och dela ev svampen i halvor. Finhacka vitlöken.
    2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek sparrisen några minuter. Tillsätt svampen och vitlöken och låt steka med några minuter. Häll på sojan och smaka av med salt och peppar.
    3. Servera salladen med rostade pinjenötter och hackad persilja. Gott till är en stekt köttbit, som ryggbiff, entrecôte eller filé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben