Sockerkaka med olivolja

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Lite annorlunda recept på Sockerkaka (italienskt Kanske lite nyttigare också

Ingredienser

  • 125 g naturell youghurt
  • 3 ägg
  • 1 citron (obesprutad)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl maizenamjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl olivolja extra vergine (mild)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Till dekoration
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och salt poröst. 2. Skölj citronen. Riv det yttersta gula skalet på citronen och rör ner det i äggblandningen. 3. Tillsätt youghurt och bland därefter allt mjöl med bakpulvret och sikta ner det i smeten. Blanda väl. Häll till sist i olivoljan och rör till en jämn smet. 4. Smörj en sockerkaksform med olja och pudra över den med vetemjöl. Häll i smeten och grädda i 35 - 40 min i 180* Prova med sticka om den är klar. 5. Låt kakan svalna. Bland florsocker och vaniljsocker, sikta detta över kakan.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben