Banan- och valnötsmuffins

Serverar: 12 portioner

Banan, kanel och muskot ger muffinsen sötma. De hackade valnötterna ger en knaprig konsistens.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ krm muskot
  • 1 banan
  • 1 vispat stort ägg
  • 1 dl mjölk
  • 6 msk smält smör
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt pappersformar i en muffinsplåt som ger tolv muffins. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kanel och muskot i en medelstor skål.
    2. Mosa bananen i en stor skål. Tillsätt ägg, mjölk och smör, blanda väl. Vänd ner banansmeten i de torra ingredienserna tillsammans med valnötterna.
    3. Fördela smeten i formarna. Grädda cirka 20 minuter tills muffinsen har höjt sig och är gyllene. Låt svalna i formarna fem minuter. För sedan över dem på ett galler och låt dem svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben