Banan- och chokladmuffins

Serverar: 12-15 portioner

Bananer i mindre bitar tillsammans med stora bitar av choklad. Fil i smeten gör dem extra saftiga.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ¾ dl flytande Milda
  • 1 ¾ dl filmjölk
  • 2 ägg
  • 2 bananer
  • 200 g ljus blockchoklad i stora bitar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    3. Vispa ihop matfett, filmjölk, ägg och rör ner blandningen i skålen.
    4. Skär bananerna i mindre bitar och rör ner dessa tillsammans med chokladen i smeten.
    5. Fördela smeten i stora formar eller i smord muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ninisen82 21 mars 2010

    Jättegoda o smidiga muffins! Fått bra betyg av alla som jag bjudit dom på! Tack för ett JÄTTEBRA recept på URGODA muffins!

    luddelin0407 20 mars 2012

    Jättegoda muffins! Barnen älskade dom! Jag gjorde i små muffinsformar och det blev 40 stycken! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben