Barnsligt goda bananmuffins proppade med stora chokladbitar
Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
1-2 väl mogna bananer (antalet beror på storleken)
6 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g mjölkchoklad
100 g smör
1¾ dl gräddfil eller mjölk
Instruktioner
Antalet muffins beror på om man vill göra stora amerikanska (12 st) eller normalstora svenska (24 st)
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret. Rör banan, socker och ägg till en nästan jämn smet. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk.
Skär chokladen i grova bitar (ett bra riktmått är ca ½ normalstor chokladruta). Vänd ner chokladen.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt för bästa form.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-17 min (normalstora muffins) eller 20-25 min (stora muffins), kontrollera med en potatissticka om de är klara.
Tips:
Testa att byta ut 1 dl av sockret mot 1 dl ljust muscovadosocker eller annat råsocker.
Blanda gärna ljus och/eller mörk choklad efter eget tycke och smak.