Banan- och chokladmuffins

Serverar: 12-24 portioner

Tid: 1 timme

Barnsligt goda bananmuffins proppade med stora chokladbitar

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1-2 väl mogna bananer (antalet beror på storleken)
  • 6 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g smör
  • 1¾ dl gräddfil eller mjölk
  • Instruktioner

    1. Antalet muffins beror på om man vill göra stora amerikanska (12 st) eller normalstora svenska (24 st)
    2. Sätt ugnen på 175°C.
    3. Smält smöret. Rör banan, socker och ägg till en nästan jämn smet. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk.
    4. Skär chokladen i grova bitar (ett bra riktmått är ca ½ normalstor chokladruta). Vänd ner chokladen.
    5. Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt för bästa form.
    6. Grädda mitt i ugnen i ca 12-17 min (normalstora muffins) eller 20-25 min (stora muffins), kontrollera med en potatissticka om de är klara.
    7. Tips: Testa att byta ut 1 dl av sockret mot 1 dl ljust muscovadosocker eller annat råsocker. Blanda gärna ljus och/eller mörk choklad efter eget tycke och smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben