Vaniljmuffins med tre smaker

Serverar: 20 portioner

Av den goda grundsmeten kan du grädda fina vaniljmuffins eller smaksätta smeten och få tre slags muffins på samma gång.

Ingredienser

  • 3,75 dl strösocker
  • 175 g smör
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 7,5 dl specialvetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • Blåbärsmuffins
  • 1,5 dl blåbär
  • Banan- och valnötsmuffins
  • 1 st banan, skivad
  • 1 dl valnötter, rostade, grovt hackade
  • Chokladmuffins
  • 1 msk kakao
  • Glasyr till chokladmuffins
  • 1 st apelsin, skalet av
  • 1 dl florsocker
  • 1 st apelsin, 1 msk pressad saft
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Rör socker och smör fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och därefter mjölken. Mät upp och blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan bunke. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten utan att röra för mycket. Dela smeten i 3 skålar och tillsätt de olika smakerna. Klicka ut varje smet i 7–8 dubbla muffinsformar eller i smord bröad plåt för små muffins à 1/2 dl. Grädda mitt i ugnen 12 min. Glasyr: Skala apelsinen med zestjärn. Blanda florsockret med apelsinsaft. Bred glasyren över chokladmuffinsen, lägg på apelsinskal.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    35
    2

    Kommentarer (1)

    barbapapa1 15 november 2010

    Ska bjuda barbafamiljen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben