Denna rätt bara ÄLSKAS här hemma !! Såsen är såååå god. Brukar göra dubbel sås faktiskt. Gjorde detta när jag en dag hade feber och var VÄLDIGT risig och orkeslös.
Snabbt och god vardags mat.
Ingredienser
400 g nöt - eller kycklingfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
4 dl Kelda Laga Mat matlagningsgrädde
1 tsk smör & rapsolja
1 msk kinesisk soja
Instruktioner
- Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden. Hetta upp smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till. Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min. Kokt potatis och grönsaker är gott till.
- Kryddtips! Strö över hackad lök, ättiksgurka, persilja, kapris eller oliver.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Wow, detta kommer garanterat också blir en favoriträtt här hemma. Enklare kan det knappast bli. Jättegott och såsen blev jättebra!!
Lagade dessa igår och det blev gott och framför allt mycket lättlagat.
Gott gott tack för detta lätta recept.