Bamsebiff med sting.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

I dag gör jag en bamsebiff, en enda stor biff i stekpannan! Praktiskt och snabbt, mycket enkelt men väldigt gott. Servera tillsammans med kokt pressad potatis eller någon pasta och en grönsallad, gärna en grekisk sallad med fetaost och oliver.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 msk sojamjöl
  • 1 ägg
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ½ msk kinesisk soja
  • 2 tsk mörk oxfond
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Smör och olivolja till stekning
  • Instruktioner

    Blanda färsen med sojamjöl, ägg, sambal oelek, 1 tsk oxfond, 1 msk soja och krydda med salt och nymald vitpeppar. Arbeta ner 1 dl vispgrädde i färsen och forma till en stor bamsebiff, ca 3-4 cm tjock. Stek i panna med hög kant 4 min på medelvärme i smör och lite olivolja, dela biffen i 4 lika stora delar, likt tårtbitar. Vänd bitarna var för sig och stek ytterligare 4 min. Blanda resten av grädden med resten av sojan och 1 tesked oxfond, häll det i stekpannan, låt småputtra ytterligare 5-6 minuter. Lägg upp direkt på tallrikar tillsammans med pasta, sås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bikbok 26 maj 2010

    Tack för flera fina recept :) //Puuffen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben